"RUSİYA UKRAYNAYA HÜCÜM ETSƏ..." - Ərdoğan Türkiyənin nə edəcəyini açıqladı

“Rusiyanın Ukraynaya müdaxiləsi halında Türkiyə NATO çərçivəsində üzərinə götürdüyü öhdəlikləri yerinə yetirməyə davam edəcək”. Bunu ölkə prezidenti Rəcəb Tayyib Ərdoğan Türkiyənin NTV telekanalına müsahibəsində deyib.

Türkiyə lideri Türkiyənin hansı addımları atmağa hazır olduğunu və Şimali Atlantika Alyansının üzvü kimi hansı öhdəliklərin olduğunu açıqlamayıb: "İndi biz mövcud böhranın dialoq və diplomatiya yolu ilə həllini tapmaq istəyirik. Biz Rusiya və Ukraynanı konstruktiv və təmkinli davranmağa çağırmaqda davam edirik. Lakin Türkiyə NATO-ya üzvlük tələblərini yerinə yetirəcək".

O əlavə edib ki, Türkiyə əvvəldən Ukraynanın ərazi bütövlüyü və suverenliyini dəstəkləyib.

“Rusiyanın Ukraynanın ərazi bütövlüyünü pozan addımlarına, xüsusilə Krımın anneksiyasına qarşı açıq mövqe tutmuşuq”, - deyə Ərdoğan bildirib.

“AzPolitika.info”

635x100

Şərhlər

namiq 2022-01-28 14:09:12

Atatürk sonra Ərdoğan, ulu öndər Heydər Əliyevdən sonra İlham Əliyev- gələcəyimizə, bizdən sonra gələnlərin gələcəyinə nur saçdılar

Cəmşid Dərələyəzli 2022-01-28 12:14:25

Esrdə bir kərə, allah ona yaxın hər millete bir lider bexş eder. Atatürkdən sonra, Erdoğan allahın Türk millətine ve bütün Türk dünyasına deyerdim ki, bir lütfüdür. Asıl siyasetçiye ve liderliye xas ola bütün keyfiyyetler Erdoğanda var və bunu da heç kimse inkar ede bilmez. Etse-etse Türk duşmanları ve onların içde maşası haline gelmiş Zillet ittifakı eder. Amma keçmez. Gönülden milletine ve devletine bağlı olan kimsenin, milletden gönül bağlarını kimse kopara bilmez. Bütün millet ve vatan sevdalılarıTürkler ve Türk dünyası olarak arkanızdayıq, yanınızdayıq. sn. Erdoöan. İnşallah, çatlasa da-partlasa da bütün duşmanlarınız, 2023-de de zafar Sizindir, Türk milletinindir. Bunu tek Türkler yox, bütün dünyanın deyerli devlet başkanları ve milletleri isteyir. Çünki, Siz ağlınızla, zekanızla dünyada və bölgede çox işler görmeye kadirsiniz. O cümlədfən də Rusiya ve Ukraynanın bir çözümə kovuşmasında.Allah bu yöndə de, yar ve yardımçınız olsun.

Elxan 2022-01-27 19:28:42

Ər oğlu Ər, Ərdoğan!!!

Veteran 2022-01-27 15:57:07

Ərdoğan KİŞİ adamdır.Eşq olsun!

Eli 2022-01-27 14:52:40

Rusiya Ukrayna münaqişesi kimi kim olduğunu-Turkün ve Rusun dünyaya gösterecek.Haqq nedir ve kim Haqqın ynındadır hamı görecek.Rusiya bu düşdüyü teleden uduşla çıxmayacaq bu birmenalıdır.Sonrakı prosesler ise artıq Rusiyada davam edecek.

t.ədalət 2022-01-27 14:21:52

Allah qorusun,Türkiyə!Tanrı Sizə yar olsun,sayın Ərdoğan!Bizdə isə ,hələ də Rusiyaya sədaqət göstərənlər vəzifədədir....

Son yazılar